Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Επί ποδός.

Εκεί που χάζευα ως συνήθως διάφερες γόβες και πέδιλα (επειδή ποτέ δεν είναι αρκετά), ακόμη κι αν δεν τα αποκτήσω ποτέ, θυμήθηκα πόσο σημαντικό είναι να είναι περιποιημένο ένα πόδι για να αναδειχθεί ένα παπούτσι. 


Δεν αντέχω να βλέπω πέδιλα, ή έστω, ακόμη και τώρα το χειμώνα (άσε τι λέει το ημερολόγιο για άνοιξη, με 5/6 βαθμούς εγώ χειμώνα βλέπω) peep toes με απεριποίητα νυχάκια. Μην είστε τεμπέλες κυρίες μου. Ένα πεντικιούρ now and then δεν βλάπτει, ακόμη και στο καταχείμωνο. Μην γκρινιάζετε. Το πεντικιούρ δεν χαλάει τόσο εύκολα όσο το μανικιούρ. Μπορεί να κρατήσει ακόμη κι ένα μήνα. Οπότε δεν έχετε δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνετε. Έστω και μια φορά το μήνα, θα βρείτε λίγο χρόνο. Σκεφτείτε και το ταίρι σας άλλωστε. Όταν δει ότι τα νυχάκια είναι περιποιημένα κάτω από τις καλτσούλες, θα τους φερθεί με μεγαλύτερη αγάπη. 

Πάμε τώρα στο άλλο θέμα που καίει. Μια απεριποίητη φτέρνα είναι δολοφονικό θέαμα. Δεν είναι ανάγκη να φτάσετε στο σημείο να πάτε για απολέπιση σ’ εκείνα τα spa με ψαράκια, και να ψοφήσουν τα ζωντανά από το πολύ φαγητό! Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να έχετε μαλακές και όμορφες φτέρνες. Ειδικά τώρα το χειμώνα είναι η σωστή περίοδος για να τους φερθείτε με στοργή και …προδέρμ. Από τη στιγμή που κάποιες από μας κρυώνουμε και φοράμε κάλτσες ακόμη και στον ύπνο ας το εκμεταλλευτούμε. 

α) Μπορείτε με φυσικές μεθόδους να ενισχύσετε την ενυδάτωση. Μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, και μετά να αλείψετε τις φτέρνες με λίγο ελαιόλαδο και να τις τρίψετε με ζάχαρη ή αλάτι. Αμέσως μετά βάλτε ζεστές, χοντρές καλτσούλες (με αρκουδάκια ή χωρίς) και πέστε ήσυχες για ύπνο. Η επανάληψη είναι το μυστικό για την επιτυχία.
 
β) Αν αυτά τα σπιτικά κόλπα σας φαίνονται δύσκολα, τότε μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης (αν περιέχει και βαζελίνη ακόμη καλύτερα) θα κάνει θαύματα. Είπαμε, δεν θα περιμένουμε να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο, μέχρι το καλοκαίρι για να αναλάβουμε δράση. Η υπόθεση τέλεια παπούτσια/πόδια θέλει καιρό για να πετύχει. 
  
Οπότε, ξεκινήστε να σκέφτεστε από τώρα τι θα κάνετε για να σας κοιτάνε από… κάτω μέχρι πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου