Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οι Βρετανοί το κάνουν καλύτερα;


Μην πάει ο νους σας στο πονηρό (αν και με τόσους ωραίους Βρετανούς, θα ‘πρεπε). Εννοώ ότι υπάρχουν τόσοι Βρετανοί ηθοποιοί εκεί έξω (στο Hollywood), που δεν ξέρατε καν ότι η «σκούφια τους» κρατά από Γηραιά Αλβιόνα μεριά. (Αγγλία καλέ!)

Όλοι έχουν δει τουλάχιστον μια ταινία James Bond. Από όταν ο Ian Fleming ξεκίνησε να γράφει τα βιβλία του ομώνυμου χαρακτήρα το 1953, και το 1962 αποφάσισαν να μεταφέρουν τον θρυλικό πλέον «Bond/James Bond» στην μεγάλη οθόνη, τα κοριτσάκια ονειρευόταν να έχουν στο πλευρό τους, έστω για λίγο, έναν τέτοιο άνδρα.
Δεν είναι όμως μόνο οι Sean Connery,  George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan, Daniel Craig (όλοι οι Bond-ηδες μέχρι σήμερα) που μας έκαναν να αναστενάξουμε και να κοιτάξουμε με υποτιμητικό τρόπο τον κακομοίρη που στέκεται δίπλα μας. 
 
Σκεφτείτε όλους τους Doctor-ες που κάνουν τα κοριτσάκια μέχρι σήμερα να θέλουν απεγνωσμένα μια «εμπειρία» σε τηλεφωνικό θάλαμο. (Αν δεν έχετε δει έστω κι ένα Doctor Who, τρέξτε επειγόντως).

Αν αφήσουμε την επιστημονική φαντασία και πιάσουμε τους… κυνόδοντες, ο Robert Pattinson (The Twilight Saga) με την χρυσόσκονή του και ο Stephen Moyer (True Blood) είναι, ω τι έκπληξη, Άγγλοι.
Θέλετε να πιάσουμε και πιο mainstream καταστάσεις (δηλαδή πιο Hollywood δεν γίνεται;), ακούστε τότε μερικά ονοματάκια που κατάγονται από το Φοβερό Νησί που λέγεται Great Britain. Hugh Laurie (ο περίφημος/κακόφημος House), Gary Oldman (o Κόμης Δράκουλας που άφησε εποχή), Clive Owen (καταπληκτικός σε ταινίες δράσης- αγαπημένη μου «Shout em up), Jason Statham (αχ και να’ μουν δέμα και να ήταν ο Transporter), Christian Bale (Το παιδί με τα μαύρα- Batman), Antony Hopkins (για όσες ονειρεύτηκαν να είναι στη θέση της Clarice). 

Αχ, η λίστα θα μπορούσε να πιάσει ίσα με καμιά πενηνταριά σελίδες τουλάχιστον. Και μιλάμε, εννοείται, μόνο για τους ταλαντούχους και όμορφους (the whole enchilada), επειδή θα χρειαζόταν άλλες τόσες για τους –εννοείται ταλαντούχους- λιγότερο εμφανίσιμους. Και πιάσαμε μόνο τους ηθοποιούς. Υπάρχουν άλλοι τόσοι στο χώρο της μουσικής.
 
You got the point though. Μην προτρέχουμε και λέμε ότι υπάρχουν ωραίοι ηθοποιοί στην Αμερική, επειδή σχεδόν όλα τα καλά παιδιά είναι από τη δική μας μεριά του Ατλαντικού. 

Και μετά αναρωτιούνται οι άντρες γιατί έγιναν μόδα οι μπλούζες, τα φουλάρια, τα παπούτσια, τα εσώρουχα (και ότι αγγίζει το κορμάκι μας γενικότερα) με την ξακουστή σημαία της Αγγλίας (union jack). Πού να ‘ξεραν οι κακομοίρηδες τι σκεφτόμαστε όταν τα φοράμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου