Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Lana Del Ray. Πως γίνεται να τη σιχαίνομαι και να έχω κολλήσει τόσο άγρια;

Κι όμως γίνεται. Κάποια τραγούδια τα λατρεύεις από την πρώτη στιγμή που τ’ ακούς, από την πρώτη νότα. Άλλα πάλι, όταν τα ακούς για πρώτη φορά λες «Ποια ψωνάρα (με το συμπάθιο) είναι πάλι αυτή;» Κάπως έτσι την πάτησα με την κυρία που ακούει στο όνομα Lana Del Rey. Η κυρία αυτή είναι πολύ γνωστή αυτή τη στιγμή στην Αμερική αν και στη χώρα μας δεν έχει γίνει ακόμη τόσο γνωστή επειδή τα τραγούδια της δεν τα παίζουν ίσως πολλοί mainstream ραδιοφωνικοί σταθμοί. 

Πρόσφατα είδα, βέβαια, κάποιο τηλεοπτικό διαφημιστικό για την Lana οπότε αρχίζει να γίνεται γνωστή και στις μάζες (sorry, στο ευρύ κοινό ήθελα να πω, δηλαδή τις μαμάδες/ γιαγιάδες που βλέπουν πρωί-μεσημέρι-βράδυ Τούρκικα σήριαλ). 

Ας μην ξεφεύγουμε όμως- ως συνήθως- από το θέμα. Η Lana Del Ray ή Lizzy Grant όπως είναι το πραγματικό της όνομα είναι κόρη του Rob Grant, μεγάλου επιχειρηματία. Είναι ένα κακο/καλομαθημένο κοριτσάκι, που απλά παίζει το ρόλο μιας ρετρό σταρ του Hollywood ή μια αυθεντική και ξεχωριστή τραγουδίστρια; Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι τη λατρεύουν αμέσως και κάποιοι hate her guts όπως θα έλεγαν και οι ομοεθνείς της. 

Άρχισε την καριέρα της ως τραγουδίστρια βγάζοντας ένα CD τριών κομματιών και το αληθινό της όνομα το 2008 (Kill Kill). Το 2010 έβγαλε τον πρώτο ολοκληρωμένο της δίσκο με τίτλο “Lana Del Ray A.K.A. Lizzy Grant”. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε όμως όταν η ίδια έβαλε το κομμάτι “Video Games” στο internet  τον Ιούνιο του 2011. Το κομμάτι αυτό και το “Born to Die” είναι τα πιο γνωστά και της χάρισαν πολλά βραβεία. Το περιοδικό Rolling Stone παραδέχθηκε ότι έχει κάτι ξεχωριστό αλλά δεν κατενθουσιάστηκε μαζί της. 

Όπως και να’ χει μπορείτε να ακούσετε τα κομμάτια της και να σχηματίσετε γνώμη για την νέα σταρ. Εγώ πάντως δεν μπορώ να την χωνέψω και ταυτοχρόνως δεν μπορώ να σταματήσω να την ακούω! Πόσο psycho είμαι θεέ μου; 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου