Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ντουλάπες εν τάξει.

Η άνοιξη είναι επισήμως εδώ (λέμε τώρα, επειδή εγώ εκτός από βροχή επί καθημερινής βάσεως, δεν βλέπω και τίποτα άλλο, αλλά ας μην γκρινιάζω, πάλι). Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε πια το γούνινο γιλέκο, ούτε το πουπουλένιο μπουφάν που φορούσατε όλο το καταχείμωνο. Ούτε οι γούνινες μπότες, που με το ιδρώτα αγοράσατε, είναι η πλέον καλύτερη επιλογή για υπόδημα αυτές τις μέρες. 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ήρθε η επίπονη ώρα του αποχωρισμού, για φέτος τουλάχιστον. Όσο και να θέλετε να το αποφύγετε, ήρθε η ώρα της εκκαθάρισης.  Πρέπει τα «βαριά» ρούχα να πάρουν τον «ανήφορο» για τα ψηλά και δυσπρόσιτα ράφια/ντουλάπια του σπιτιού. 

Αν δεν είναι αυτή, μια καλή ώρα για να αποχωριστείτε, μια και καλή, κάποια πράγματα, ποια είναι; Υπάρχουν κάποια ρούχα που δεν θέλουμε με τίποτα να παραδεχθούμε ότι πρέπει να πετάξουμε πια. Ίσως ένα μπλουζάκι που έχει συναισθηματική αξία (π.χ. ήταν το πρώτο δώρο του Σάκη/ Δημήτρη/ Κώστα… ή σας το… πρωτόβγαλε ένας από τους προαναφερθέντες). Είναι κι εκείνα τα παπουτσάκια που φορέσατε τόσο πολύ που διαλύθηκαν beyond repair (καλοί οι τσαγκάρηδες, αλλά δεν είναι και μάγοι). Πρέπει λοιπόν, να τους κάνετε μια λιτή αποχαιρετιστήρια τελετή, και να τα στείλετε ή στον κοντινότερο κάδο, ή σε κάποιον άνθρωπο που τα έχει ανάγκη.
Αν δεν είστε απολύτως σίγουρη ότι «ήρθε η ώρα» τους, μπορείτε να κρατήσετε κάποια πράγματα σε ένα κουτί. Αν για έναν ολόκληρο χρόνο δεν βγάλετε “Amber Alert” για να βρείτε τι απέγιναν, σημαίνει ότι δεν τα χρειάζεστε πια. Τότε θα τα πετάξετε ήσυχες. 

Μήπως είναι, επίσης, μια καλή ώρα να κάνετε έφοδο στα καταστήματα (ονόματα δε λέμε, τύπου IKEA) για να εφοδιαστείτε μηχανισμούς και κουτιά οργάνωσης για την ντουλάπα σας; Τα παπούτσια σας αξίζουν ένα κουτί της προκοπής, κατά προτίμηση, όλα είναι όμορφα, όταν είναι σε ομοιόμορφα κουτιά. 
Τα ρούχα που δεν θα χρειαστείτε από ‘δω και πέρα (π.χ. παλτό, χοντρά μπουφάν) καλό είναι να πλυθούν- αν επιτρέπεται από τον κατασκευαστή- και να μπουν στις θήκες με το φερμουάρ, μέχρι να ξαναγίνουν χρήσιμα, του χρόνου. Προσέξτε, καλό είναι οι θήκες να αναπνέουν (όχι πλαστικό), αλλιώς μπορεί να καταστρέψετε το ρούχο και μετά να με κυνηγάτε.

Επίσης, οι κρεμάστρες που είναι διαλυμένες από τη χρήση, καλό είναι να αντικατασταθούν από άλλες, ομοιόμορφες. Το μυστικό της ομοιομορφίας στην οργάνωση της ντουλάπας δίνει την αίσθηση ενός τακτοποιημένου χώρου.
Μπορείτε επίσης να πάρετε μερικά αρωματικά για τα ντουλάπια και τα συρτάρια. Για τα μικροπράγματα όπως κοσμήματα, φουλάρια, ζώνες, καλό είναι να πάρετε τα ειδικά χωρίσματα/ κουτιά για να ξέρετε που βρίσκεται κάτι όταν το χρειάζεστε.

Αυτά είχα να πω προς το παρόν. Αν προκύψουν κι άλλες χρήσιμες ιδέες «περί ντουλάπας», I’ll let you know. Άντε βρε, καλό ξεκαθάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου