Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Εξονυχιστικά.


Σταματήστε να τρώτε τα νύχια σας. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά είναι εντελώς αηδιαστικό, και ανθυγιεινό. Σκεφτείτε τη στιγμή που ο αγαπημένος σας θα πάρει το χεράκι σας τρυφερά στα δικά του χέρια, για να το φιλήσει και συνειδητοποιήσει ότι αυτό που κρατάει είναι ότι περίσσεψε από την αδικαιολόγητη πείνα σας. Κρίμα, κρίμα. Μόλις χαλάσατε μια πολύ ρομαντική στιγμή και δεν ξέρω αν θα μπορέσετε να την ξαναζήσετε. 






κι όμως είναι αυτοκόλλητα.
Τα περιποιημένα νύχια σε χέρια και πόδια, σε άντρες και γυναίκες δείχνουν καθαριότητα. Τα φαγωμένα, σπασμένα και βρώμικα νύχια κάνουν πολύ άσχημη εντύπωση. Γι’ αυτό οι άνδρες οφείλουν να τα κόβουν και να τα λιμάρουν τακτικά. Όσο για τις γυναίκες, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούν να κάνουν για να κλέψουν τις εντυπώσεις.



Πόδια- πεντικιούρ:

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να προσέχετε πως κόβετε τα νύχια σας. Όταν τα κόβετε πολύ βαθιά, προκαλείτε τραυματισμό και προσκαλείτε τα μικρόβια και τους μύκητες να κάνουν πάρτι. Ειδικά στα πόδια, μία μυκητίαση καθιστά αδύνατο να φορέσετε παπούτσι χωρίς να πεθάνετε από τον πόνο. Γι ‘αυτό μην είστε πολύ γενναιόδωροι με το κόψιμο. 
 
Πάντα πρέπει να λιμάρουμε τα νύχια μετά το κόψιμο για να υπάρχει ομοιομορφία.  Όταν πρόκειται για χειμωνιάτικη εργασία, είναι απαραίτητο το λιμάρισμα για να μην γεμίζουμε τα καλσόν και τις κάλτσες με τρύπες.

 Ένα περιποιημένο πόδι είναι πάντα όμορφο. Μη βαριέστε να βάψετε τα νυχάκια των ποδιών ακόμη και το χειμώνα. Όσο για το καλοκαίρι, it goes without saying, η ανανέωση του πεντικιούρ είναι υποχρεωτική εργασία. Δεν θα θέλατε να ρεζιλευτείτε όπως η μαντόνα που εμφανίστηκε σε εκδήλωση πρόσφατα με peep toe γόβα και τραγικό πεντικιούρ.


έτοιμο αριστουργήμα.
Χέρια- μανικιούρ:

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΝΥΧΑΚΙΑ! Είπαμε ότι πρέπει να κρατάνε το χέρι μας με τρυφερότητα όχι αποκρουστικά. Εγώ δεν πολυσυμπαθώ τα πολύ μεγάλα νύχια στα χέρια. Λίγο πιο έξω από το δέρμα είναι ότι πρέπει. Το κόλπο με αυτό το μέγεθος είναι ότι δεν χαλάει γρήγορα το μανικιούρ, δεν ξεφτίζει δηλαδή χρώμα. Άσε που όλες λίγο-πολύ κάνουμε μερικές δουλίτσες καθημερινά που τα ταλαιπωρούν. Ένα απαλό χρώμα ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες και το χρώμα του δέρματος. Αν θέλετε να τολμήσετε κάτι πιο έντονο, πρέπει να σκεφτείτε την εποχή, την ηλικία και την απόχρωση του δέρματός σας. Στα ανοιχτόχρωμα δέρματα ταιριάζουν όλα τα χρώματα. Τυχερούλες! 


αυτοκόλλητα.
Αν έχετε χρόνο και θέλετε να παίξετε λιγάκι παραπάνω με την διακόσμηση του νυχιού, υπάρχουν άπειρα κόλπα, ακόμη και για αρχάριες. Σε καταστήματα όπως Hondos, θα βρείτε άφθονα αυτοκολλητάκια σε χρώματα και σχέδια που κολλάνε στο νύχι πανεύκολα. Απλώς περάστε ένα διαφανές βερνίκι στο νύχι αφού το κολλήσετε για να μείνει εκεί.  Υπάρχουν επίσης στρασάκια, που θέλουν λίγη παραπάνω τέχνη, δηλαδή σταθερό χέρι για να τα κολλήσετε στο νύχι όσο το βερνίκι είναι ακόμη υγρό. Περάστε και πάλι το διαφανές βερνίκι όταν το τοποθετήσετε για σταθερότητα. Βάλτε και μια φίλη στο κόλπο, και κάντε την πεντικιουρίστ η μία στην άλλη.

Αυτά είναι τα αυτοκόλλητα νύχια.

Αν βαριέστε να περιμένετε τα βερνίκια να στεγνώσουν, υπάρχουν και αυτοκόλλητα που εφαρμόζουν σε όλο το νύχι και τελειώνετε εύκολα και γρήγορα. Είναι βέβαια λιγάκι ακριβά σε σχέση με το βερνίκι. 

Η ακριβότερη, αλλά πιο μακροχρόνια, λύση είναι το χτιστό νύχι. Εδώ μπαίνει πλέον ο επαγγελματίας στο κόλπο, που κάνει μανικιούρ διάρκειας ενός μήνα. Είναι πολύ ανθεκτικό και δεν φεύγει παρά μόνο όταν αρχίσει να μεγαλώνει το νύχι. Αυτή είναι μια καλή λύση και για σας που τα τρώτε. Ίσως έτσι σταματήσετε. 

Αν θέλετε στείλτε μου φωτογραφίες με τα αριστουργήματά σας για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο. (fashionizefashionize@gmail.com)





Δείτε κι ένα βίντεο που θέλει αρκετό χρόνο αλλά κάνει ωραίο εφέ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου