Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Carrie Bradshaw ξανά…



Εννοείται ότι μιλάμε για την πολυαγαπημένη Carrie Bradshaw. Δυστυχώς, η Sarah Jessica Parker (όσο κι αν την αγαπώ) παρασίτεψε πια. Έκανε την Carrie που όλοι αγαπήσαμε (ακόμη κι οι άντρες που την κοροϊδεύουν, ξέρουν όλες τις ατάκες της σειράς απ’ έξω) για ενενήντα τέσσερα επεισόδια. Έπαιξε και στις δύο ταινίες που τράβηξαν από τα μαλλιά την υπόθεση των τεσσάρων γυναικών που δεν άφησαν άντρα για άντρα στο Manhattan και ήρθε η ώρα για το prequel της σειράς.
 
Η αλήθεια είναι ότι ήμουν λίγο διστακτική στην αρχή, όταν έμαθα ότι αρχίζει η σειρά που θα δείχνει την Carrie στο τελευταίο έτος των σχολικών της χρόνων, το 1984. Δεν σας κρύβω ότι είχα την SJP πολύ ψηλά και δεν ήξερα πως θα είναι να βλέπω ένα κοριτσάκι που της μοιάζει μόνο στο μαλλί να χαριεντίζεται με αγοράκια με σχολικά βιβλία στο χέρι.

Τελικά «μια δοκιμή θα σας πείσει». Είχα το πρώτο επεισόδιο να περιμένει για αρκετές μέρες, μέχρι που πήρα την απόφαση, μεταξύ βαρεμάρας και περιέργειας, να δω την μεταφορά ενός ακόμη βιβλίου της Candace Bushnell. Με εξέπληξε πολύ ευχάριστα. Είναι γεμάτο τραγούδια 80s τα οποία λατρεύω (για να μην πω προσκυνάω). Έχει αρκετές μικρές αλλά πολύ γλυκές αναφορές σε αυτά που ξέρουμε όλοι. Δεν πρέπει να τα πω, επειδή θα είναι spoilers. Οι fun της σειράς  Sex and the City θα τα καταλάβετε αμέσως και τολμώ να πω, μπορεί να νοιώσετε συγκίνηση.

Ναι, είναι μικρή κοπέλα. Ναι, θα δείτε τα εκνευριστικά παιδάκια με τα βιβλία να πηγαίνουν πάνω- κάτω σε διαδρόμους σχολείου. Αλλά θα τα δείτε σε πολύ μετρημένες δώσεις, καθώς πολύ λίγο μας νοιάζει τι παίζει στο σχολείο. Απλά, καλώς ή κακώς, σ’ αυτήν την ηλικία, το background της Carrie είναι αυτό.

Τη σειρά έχουν αναλάβει οι παραγωγοί του Gossip Girl  Josh Schwartz and Stephanie Savage μαζί με την συγγραφέα του βιβλίου Candace Bushnell. Η σειρά ξεκίνησε 14 Ιανουαρίου. Έχουμε δει ήδη δυο επεισόδια.


Δοκιμάστε την. Αν μη τι άλλο, για να έχετε πλήρη άποψη για την Carrie.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου