Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Κουμπωθείτε.


Θυμάστε τη μαμά που σας έλεγε συνέχεια όταν ήσασταν μικρές «κουμπώσου, θα κρυώσεις»; Ήρθε ο καιρός να θυμηθείτε τις συμβουλές της και να κάνετε το θέμα κουμπί… τέχνη.
 

Πόσο σημαντικό είναι το κουμπί σε ένα πουκάμισο, σε ένα παλτό, ένα σακάκι; Εγώ πάντως έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να χαζεύει με λατρεία ένα μπλουζάκι ή ένα κατά τ’ άλλα αδιάφορο σακάκι, επειδή έχει πολύ εντυπωσιακά κουμπιά.



Ιδού λοιπόν, οι λόγοι που αξίζει να γίνετε για λίγο καλές νοικοκυρούλες, να πιάσετε βελόνα και κλωστή και να μεταμορφώσετε αυτά που αγαπάτε αλλά άρχισαν να παλιώνουν και να σας κουράζουν:


·      Δεν είναι πολυέξοδο, αλλά θαυματουργό. Θα εκπλαγείτε με την ποικιλία που μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα κατάστημα που έχει ήδη ραπτικής. 


·      Είναι πολύ γρήγορο και δεν χρειάζεται να είστε σχεδιαστές υψηλής ραπτικής για να το κάνετε μόνες σας.


·      Δεν είναι κάτι μόνιμο, οπότε αν το βαρεθείτε ή το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιήσει το αλλάζετε χωρίς να καταστρέψετε το ρούχο.


·   Μπορείτε να το κάνετε ακόμη και σε ρούχα που δεν είχαν κουμπιά. Βάλτε κουμπιά φουσκίτσες σε ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και αμέσως θα του δώσετε θηλυκότητα.


· Μπορείτε να κάνετε συλλογή από «καλοκαιρινά» και «χειμωνιάτικα» και να τα αλλάζετε αναλόγως με την εποχή και τη μόδα.



Ψάξτε για ξεχωριστά και vintage κουμπιά που δεν θα έχει καμία άλλη. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να είναι όλα τα κουμπιά ίδια. Ζήστε την εκκεντρικότητα σε μικρές δόσεις.Τρέξτε στην ντουλάπα και αρχίστε να κόβετε και να ράβετε κουμπιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου