Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Flamenco- Ο χορός της φωτιάς.

Ο χορός που έχει τις ρίζες του στην Ανδαλουσία, έχει συνδεθεί έντονα με την κουλτούρα της περιοχής αλλά και τις παραδόσεις των Ρομά (Gitanos). Πρωτοαναφέρθηκε στη λογοτεχνία το 1774, αλλά δεν αναγνωρίστηκε ως είδος χορού μέχρι τα τέλη του 18ου αιώνα. 

Είναι ένα είδος χορού που γνωρίζουμε όλοι πια και το συνδέουμε συνειρμικά με μια όμορφη μελαχρινή γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα.

Τι θα λέγατε όμως, αν ακούγατε, ότι ένας άνδρας χορεύει καλύτερα το flamenco από οποιαδήποτε γυναίκα. Κι όμως είναι αλήθεια. Πρόκειται για τον Joaquin Cortes, τον ημίθεο από την Cordoba, που συνδύασε τις κλασσικές γνώσεις μπαλέτου με το flamenco και την τσιγγάνικη κουλτούρα. Γεννήθηκε (ή έπεσε από τον ουρανό) το 1969.

 Έκτοτε, μεγάλωσε, κι έγινε ένας απίστευτης αντοχής χορευτής, που διέπρεψε στην Ισπανική Εθνική ακαδημία μπαλέτου, και αργότερα, δημιούργησε τη δική του σχολή συνδυάζοντας καταπληκτικά το μπαλέτο με το flamenco.

Επειδή το καλοκαίρι έχει πλέον φθάσει, και η θερμοκρασία έχει ανεβεί αρκετά, αν σκοπεύετε να δείτε τα βίντεο που ακολουθούν θα χρειαστεί να ανοίξετε και τα air- condition για να αντέξετε. Καλή θέαση!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου