Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

The Met Gala 2013 "Punk: Chaos to Couture"

Η Σάρα, η Μάρα και το κακό συναπάντημα συναντήθηκαν και φέτος, για το Gala Μόδας, που διοργανώνεται ετησίως στο Metropolitan Museum of Art στην Νέα Υόρκη.

To Gala έχει κάθε χρόνο αφιέρωμα σε ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τη μόδα. Φέτος το theme ήταν η Punk κουλτούρα και η επιρροή της στην Υψηλή Ραπτική. Έτσι λοιπόν, θα περίμενε κανείς, ότι οι celebrities θα τιμήσουν έστω με ένα punk  αξεσουάρ την συγκεκριμένη εκδήλωση. Απεναντίας, οι περισσότερες δεν μπόρεσαν να αποχωριστούν τις βραδινές τουαλέτες που έχουμε φάει με το κουτάλι και δεν έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.

Λαμπρή εξαίρεση ήταν η Madonna (που όλοι αγαπήσαμε) και εννοείται πως γνωρίζει καλά, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα "κοριτσάκια", τι σημαίνει punk κουλτούρα, καθώς αποτέλεσε μέρος της, παρ' όλο που τα τραγούδια της είναι κατά κύριο λόγο pop και όχι punk. Έζησε και στην Αγγλία άλλωστε, όπου άνθισε η punk κουλτούρα (τη δεκαετία του '70) και έχει αφήσει κατάλοιπα  μέχρι και σήμερα, άρα έχει πάρει μια γενναία δόση από punk.

Η Vivienne Westwood, που είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την επιρροή της Υψηλής Ραπτικής από το punk στοιχείο, ξέρει καλά τι σημαίνει Punk. Την γνωρίσαμε και μέσα από την ταινία Sex and the City, καθώς αυτή σχεδίασε το νυφικό της Carrie. Οπότε η Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw), ήταν μαζί με την Madonna, από τις λίγες κυρίες της showbiz που τίμησαν την συγκεκριμένη βραδιά όπως της άξιζε, με το καπέλο-μοϊκάνα, το extreme φόρεμα, που είχε έντονο άνοιγμα μπροστά, και τις τρελές της μπότες. 






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου