Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Sex and the City- 15 Χρόνια μετά

Σαν σήμερα, δηλαδή όχι σήμερα ημερολογιακά (7/06), αλλά για μένα την κουκουβάγια που δεν κοιμήθηκα ακόμη (6/06), ξεκίνησε η θρυλική πλέον σειρά με τις τέσσερις φίλες, γνωστές σε όλους για την σεμνότητα και την φιλοσοφική αναζήτηση στους δρόμους της πόλης γνωστής και ως Big Apple.

Μιλάμε βέβαια για την Carrie (Sarah Jessica Parker) , την Samantha (Kim Cattrall), την Charlotte (Kristin Davis) και την Miranda (Cynthia Nixon). Τις γνωρίσαμε μέσα από το κανάλι HBO στις 6/06, το σωτήριον έτος 1998, και έκτοτε δεν σταματήσαμε να τις ακολουθούμε στην αναζήτηση του τέλειου άνδρα, για έξι τηλεοπτικές σεζόν και δύο ταινίες.

Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Darren Star, γνωστό στους παλιότερους και για το  Beverly Hills, 90210 και το Melrose Place. Η σειρά έγραψε ιστορία για την έντονη "ενασχόληση" της βασικής πρωταγωνίστριας, Carrie, με την μόδα, καθώς είχε έναν έρωτα με τα παπούτσια (βλέπε Manolo Blahnik). 


Επίσης όπως προδίδει και ο τίτλος της σειράς η βασική "ενασχόληση" αυτών των γυναικών ήταν το σεξ και πως αυτό οδηγεί στην εύρεση του ιδανικού έρωτα. Δέχθηκε κριτικές καλές και κακές, για την συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό, αλλά δεν παύει να είναι σύμφωνα με το περιοδικό Time μια από τις 100 καλύτερες σειρές ever.


Κέρδισε 7 από τις 54 υποψηφιότητες για τα βραβεία Emmy και 8 από τις 24 υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες. Η σειρά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν επικεντρώνεται ούτε στο Sex ούτε στην City. Είναι απλά η ιστορία μιας μοναδικής φιλίας ανάμεσα σε τέσσερις γυναίκες, που στην αχανή και άγρια πόλη, που ονομάζεται New York, προσπαθούν να βρουν τον ιππότη πάνω στο άσπρο άλογο. Εν τω μεταξύ, όμως, δένονται και γίνονται τόσο δυνατές, που γίνονται οι ίδιες ο ιππότης της ζωής τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου